VMSzC III. Béla Technikum és Kollégium
Szentgotthárd

A pályázati kategória kódja:     HAT-19-03-0151

A pályázat címe: Erdély arcai

A pályázati kategória kódja:     HAT-19-02-0088

A pályázat címe: A jelen krónikásai

Erdély… sokat hallottunk róla… néhányan már jártak is ott közülünk az 50 fős csoportból... de a többségnek az iskolában vagy éppen máshol hallott fogalom volt csak ez a tájegység. A Határtalanul program keretében valósággá vált. A történelem-, a földrajz - vagy éppen irodalomórákon hallottak, látottak egyszerre csak kézzelfoghatóvá váltak az utazás során.

A pályázat adatai

Határtalanul! pályázat célja Magyarország és Románia, Szlovákia, Szerbia, Ukrajna, Szlovénia vagy Horvátország magyar tannyelvű vagy magyar tagozattal, illetve osztállyal rendelkező középiskoláiban tanuló diákok közösségi együttműködésének támogatása.

A VMSZC III. Béla Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája valamint a vajdasági Beszédes József Mezőgazdasági és Műszaki Iskolaközpont (Magyarkanizsa) diákjainak együttműködéseként a Határtalanul pályázat keretein belül 2019. október 15-18. között diákjaink (16 fő) és két kísérőjük a Vajdaságba látogattak.
Az első nap Dunaföldvár és Szeged érintésével érkeztek meg szálláshelyükre. A második napon partneriskolánkkal, a kisvárossal és környékével ismerkedtek meg. Többféle sportesemény, tiszai hajózás és táncház színesítette a programot. Kis csoportunk a hazaút előtt ellátogatott Zentára, Óbecsére, majd a péterváradi erőd falairól élvezhette a kilátást. Pálicsi tó, Szabadka érintésével élménydús út után tértek haza.
A kirándulás résztvevői nagyon jól érezték magukat a négy nap során, köszönet a szívélyes vendéglátásért a partnerintézménynek, a szállásadónak!
Várjuk tavasszal magyarkanizsai Barátainkat!

 

A pályázat adatai

 A pályázat célja a határon túli kirándulások támogatása a Magyarország határain kívül élő magyarság megismerése és a magyarországi és a külhoni magyar fiatalok közti kapcsolatok kialakítása, illetve erősítése céljából.