VMSzC III. Béla Technikum és Kollégium
Szentgotthárd

Szakmakínálat a 2022/23-as tanévre

Adatok

x
Szakma
x
Osztály
x
Diák
x
tanár/szakoktató

Kissé rendhagyó időpontban, már november 5-én tartottuk iskolánk a VMSZC III. Béla Technikum és Technikum szalagavatóját a végzős diákok számára. Az ünnepi alkalmat az iskola megújult tornatermében rendeztük meg, ahol a diákok szíve fölé került fel az érettség közeledtét jelző szalag.A szépszámú vendégsereg előtt négy osztályban 56 diák és osztályfőnökeik kapták meg a szalagot.

video a rendezvényről

A VMSZC III. Béla Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája 2019. november 19-én tartotta nagy sikerű Nyílt Napját. A rendezvény nem csak a középfokú beiskolázás, teljes igénnyel a 8. évfolyamosok és szüleik részére volt tájékoztató a továbbtanulásról, hanem egyben bemutatkozó nyílt nap az iskola szakképzési partnereinek, cégeknek és önkormányzatnak.

Közel 200 fő részvételével sikeres nyílt napot zártunk a mai napon. Az érdeklődő nyolcadikosok és szüleik, kísérőik az általános tájékoztatót követően az érdeklődési körük szerint ágazati bemutatókon vettek részt. Bemutatásra kerültek a műszaki-, informatika-, vendéglátás- és a pedagógiai szakmák elméleti és gyakorlati színterei. Reméljük, hogy a rekord közeli érdeklődőből mind többen lesznek majd szeptembertől "BÉLÁS" diákokká...

A III. Béla diákjai közül 3/11/B és a 12/A osztályosok a parlamentben jártunk és részt vettünk egy jó programon november 11-én.A szigorú beléptetés után egy idegenvezető és egy országgyűlési őr kísért bennünk a továbbiakban.
A Parlament épületében fekvő 2000 méter piros szőnyeg egy rövid darabján áthaladva a felsőházi terembe értünk, ahol a programban résztvevő 4 iskola diákjai találkoztak.

Szentgotthárdon került megrendezésre 2019.10.24-én a megyei férfi kézilabda döntő, ahol iskolánk csapata a 2. helyen végzett. Gratulálunk a csapatnak és felkészítőiknek!

Az idei tanévben első alkalommal szereztek szakmai tapasztalatokat iskolán kívüli helyszínen a 9/A osztály Műszaki informatikus tanulói. A Vas Megyei Szakképzési Centrum által működtetett Digitális Közösségi Alkotóműhelyben jártak diákjaink. Elsősorban a 3D nyomtatás rejtelmeivel ismerkedtek, de ízelítőt kaptak a CNC-marógép, illetve a lézervágó berendezést, működéséből is, megtapasztalhatták az alkotás (nem csak digitális) örömét. Kézzel fogható produktumokkal és élményekkel gazdagodtak a szakmai program során.